Home / 最新文章 / 《侏羅紀世界》 3D恐龍電影新經典

《侏羅紀世界》 3D恐龍電影新經典

unnamed

侏羅紀世界 Jurassic World

導演:哥連卓法羅

演員:基斯柏特、拜絲黛麗侯活、伊凡卡漢、雲遜當奴費奧 等

片種:動作、冒險、驚慄

發行︰環球影片

上映:2015-6-11

睽違14年,瘋魔全球影迷的《侏羅紀公園》系列新作《侏羅紀世界》將於6月11日再度登上大銀幕!今次首集導演史提芬史匹堡出任監製,另由哥連卓法羅負責執導,聯手打造栩栩如生的恐龍世界。為了讓影片能在大銀幕上呈現更細緻品質,劇組採用了35mm與65mm兩種格式拍攝,並設有IMAX 3D及4DX版本,保證觀感震撼!

劇情講述侏羅紀主題樂園終於落成,迅即吸引世界各地的人前來朝聖。號稱100%安全的樂園,研發人員經年創造了新的恐龍品種,以為取得空前成功之際,危機卻在暗中醞釀。一次意外,一批
恐龍脫籠而出,一連串肆意逆襲!一群手無寸鐵的人類,一場不可收拾的殘局!度假勝地慘變人間地獄……這個樂園,是「樂」還是「完」?

Comments

comments

About playit

playit
關於Playit.hk 一個「玩」字當頭的影音生活網誌!Playit.hk陪大家燃燒玩の魂! 玩齊熱門數碼消費品、視聽娛樂、電子產品! 從來沒有買不起的玩具,只差你何時喚醒玩の魂!

Check Also

1 部相機 + 14 日 = 一套賀歲片!純香港製作《恭喜八婆》值得入場支持!

雖則話今時今日剩係用部 iPhone 都已經拍到 4K 60fps、1080p 240fps,甚至奧斯卡金像獎最佳導演Steven Soderbergh 挑戰過剩係用 iPhone 拍咗一套擺上大銀幕嘅《 UNSANE 》,不過有 budget 嘅邊個拍戲嘅唔想租返部大機吖,畫質好啲吖嘛。奈何 10 個搞藝術 9 個窮,演員又係錢、場租又係錢、前期後製都係錢,拍膊頭都拍唔到咁多範啦(人哋唔使開飯咩),budget 有限咁點算,彭浩翔導演選擇棄專業攝影機,用一部 Panasonic GH5 去完成整套戲嘅拍攝工作!