Home / 影視 / 影碟 / 《妖夜尋狼:世紀血戰》BD 本周見街

《妖夜尋狼:世紀血戰》BD 本周見街

小編一向都鍾意睇啲怪物片,無論西方或東瀛怪物都唔放過,所以妖夜尋狼亦係至愛之一,舊年 12 月上畫嘅《妖夜尋狼:世紀血戰》話咁快呢幾日就出碟,今次港版一樣有分 3D 同 2D,不過巴頓最關心當然係有無 4K UHD 版本啦!

答案係港版仲未有,得美版先有,仲要今次美版遲港版成個月先出,即係下月尾先出,反而日版 4K UHD 就呢個禮拜出,不過亦只有 4K UHD 版本有 Dolby ATMOS 音效,3D 或 2D Blu-ray 就只得 dts-HD MA 5.1,講真呢套戲咁多槍戰及動作場面,梗係要有 Dolby ATMOS 先焚得過癮嘛!

《妖夜尋狼:世紀血戰》

Comments

comments

About Ayu

Check Also

【場料】鐵盒 4K UHD 兩百有找

巴頓知道依家好多人都寧願用網上串流睇戲,但直到今日實體影碟的聲畫效果仍然是最好。幸好發行商仍然推出鐵盒版的 Blu-ray 及 4K 影碟,且還有不少擁躉繼續支持,將鐵盒版的影碟當為珍藏品。