Home / 樂活態度 / Lego 控必入!去到邊都可以砌人仔的 Lego 膠帶

Lego 控必入!去到邊都可以砌人仔的 Lego 膠帶

如果你是 Lego 控,呢條 Lego 膠帶你一定要入手!

有無鍾意將儲返來 Lego 人仔貼係公司隻 Mon 上面?以前我地用 BlueTap,但唔夠原汁原味,最好緊係有塊 Lego 地板仔啦。不過地板仔唔咁細塊,而且玩法唔夠彈性。

呢個係 Indiegogo 募資中的 Nimuno Loops,雖然不是 Lego 官方產品,不過就兼容 Lego 積木,每卷大約 1 米長,你可以貼在任個地方,包括牆上,然後就可以係上面砌 Lego,令 Lego 積木不單可放於平地之上,令到 Lego 的變化更多。

想睇示範?呢度有:

About Lawrence

一個由細玩到大的人

Check Also

豐洲市場金槍魚競投下層參觀廊開放 申請準備你要知

相信好多人都知道日本築地市場金槍魚競投很有特色,能夠早起的朋友都不會錯過去參觀的機會。但隨著築地市場拆卸搬到豐洲市場,參觀金槍魚競投的活動就搬到 2 樓的參觀通道去,氣氛當然沒那麼熱烈。不過由今日開始,豐洲市場的下層參觀廊經已開放,只要抽到參觀券就可以近距離觀看競投。