Home / 最新文章 / 古天樂再下一城!《(一個男人)一個女人和浴室》入選叱咤最喜愛 10 強!

古天樂再下一城!《(一個男人)一個女人和浴室》入選叱咤最喜愛 10 強!

叱咤嘅第三階段投票喺今日晏晝就完咗,「我最喜愛的歌曲」最後 10 強,古天樂同謝安琪嘅合唱歌《(一個男人)一個女人和浴室》喺大家力推下入到最後 10 強, MIRROR 嘅《一秒間》喺一眾姜糖撐住嘅情況下穩佔一席,一度進入 15 強名單嘅珅哥同胡鴻鈞就無緣最後 10 強, Gin Lee 噚日跌出 15 強之後就無以為繼,而噚日總共有 3 首歌打入 15 強嘅張敬軒就只係得返《百年樹木》喺 10 強名單。

叱咤樂壇我最喜愛的歌曲 最後 10 強(排名依歌手筆劃序):

MIRROR《一秒間》

RubberBand《未來見》

Supper Moment《橙海》

Supper Moment/ Survive Said The Prophet《 To Whom 》

古天樂/謝安琪《(一個男人)一個女人和浴室》

周國賢《錢七》

陳柏宇《認真如初》

容祖兒《心之科學》

許廷鏗《停半分鐘聽一闋歌》

張敬軒《百年樹木》

如果你想你鍾意嗰首歌可以有機會登上叱咤台,下個禮拜記得投票選出最後 5 強喇!

Comments

comments

About JY

一個唔識打機但又鍾意獻醜,上至天文下至地理乜都識啲,但又乜都唔熟嘅廢青ww,最緊要玩得開心、大睇得開心!

Check Also

2019 week 1 廣東歌私心推介 - 方皓玟《時間囊》

2019 年 week 1 我會推薦方皓玟嘅《時間囊》。自 2010 嘅《異流》之後方皓玟所有嘅個人作品都係由佢自己包辦作曲作詞,不過今次就搵嚟林若寧填詞,小明喺一個電台訪問就解釋因為近呢 10 年都係自己填自己嘅作品,今次想有一個 refresh 嘅感覺,所以就搵咗一個自己欣賞嘅填詞人幫忙。