Home / 音樂星光 / 叱咤我最喜愛歌曲 5 強出爐 《心之科學》未能入圍、男歌手玩哂!

叱咤我最喜愛歌曲 5 強出爐 《心之科學》未能入圍、男歌手玩哂!

2018 年度叱咤樂壇流行榜頒獎典禮嘅最後一輪投票喺今日中午完咗,「我最喜愛的歌曲」最後 5 強終於出爐,一度企得幾硬嘅 MIRROR《一秒間》喺噚日跌出 7 強之後就上唔返嚟,不過令人意外容祖兒嘅《心之科學》居然入唔到最後 5 強!

一齊睇下最後 5 強名單(排名依歌手筆劃序):

RubberBand《未來見》

古天樂 / 謝安琪《(一個男人)一個女人和浴室》

周國賢《錢七》

陳柏宇《認真如初》

張敬軒《百年樹木》

究竟最後邊首歌攞到 2018 年度嘅「我最喜愛的歌曲」就要靠到時嘅現場觀眾投票喇!

Comments

comments

About JY

一個唔識打機但又鍾意獻醜,上至天文下至地理乜都識啲,但又乜都唔熟嘅廢青ww,最緊要玩得開心、大睇得開心!

Check Also

KKBOX 香港 10 週年 首個屬於香港人嘅「風雲榜」3 月登場!

香港樂壇嘅頒獎禮其實唔少,雖然話去到今時今日公眾投票會係其中一個首歌有冇獎攞嘅因素,但播放率依然係會受到主持人嘅喜好影響,好似同真係自己揀仲有少少距離,不過嚟緊就會有一個真係香港人自己「揀」嘅樂壇頒獎禮 ー 「 KKBOX 香港風雲榜」。