Home / 樂活態度 / 出遊行樂 / 日本旅遊新選擇 漫泊 MANGA ART HOTEL

日本旅遊新選擇 漫泊 MANGA ART HOTEL

不少去日本的朋友都會選擇住 Capsule (膠囊酒店),因為勝在價錢平,交通又方便。而在今年 2 月在東京神田區將會有一家以漫畫為主體的膠囊酒店 MANGA ART HOTEL 開業。這家以漫畫為主體的酒店,位於東京神田區,距離秋葉原也相當近便。酒店提供超過 5000 本漫畫給旅客借閱讀,雖然只有少少 35 個房間,但旅客就可以在這個被漫畫包圍的書海中休息,作為漫畫迷的當然會感到興奮吧。 MANGA ART HOTEL 預計在 2 月正式試業,並於 1 月下旬接受預約。

MANGA ART HOTEL
神田錦町1丁目14-13
Chiyoda-ku, Tokyo, Japan

Comments

comments

About Andrew

Andrew
自問周身刀 冇張利 (刀劍無眼,請勿試刀) 嘅 廣告業小混混…

Check Also

止蝕!?曼谷 Marvel 體驗館開業不足一年宣布結業

喺上年 6 月底先開幕、東南亞第一個 Marvel 體驗館「 The Marvel Experience Thailand 」喺 1 月 21 日宣佈將於 1 月 29 日後停止營運,有 3 月 31 日到期門票嘅顧客可以喺 29 號前去,或者喺 1 月 30 日至 3 月 31 日期間進行退票。究竟喺 Marvel 熱潮咁旺嘅情況底下,點解呢個體驗館只係短短 7 個月就摺得呢?