Home / 樂活態度 / 睇寫真新享受!三條線就可以令你「眼界大開」!

睇寫真新享受!三條線就可以令你「眼界大開」!

早幾年已經有唔少人討論過,只要喺動畫片段加返兩條直線,就可以造到立體嘅視覺錯覺,曾經有段時間好多人都喺度改啲 gif 圖,先畀幾張示範圖大家睇效果下先!

但正如我早幾日所講,日本仔嘅創意真係無極限嘅!最近一個喺 2ch 都幾出名嘅網友「風吹けば名無し(風吹就匿名)」就研究可唔可以利用加線製造立體錯覺嘅方法,令到真人寫真圖嘅胸部變得立體,不過整極都係怪怪哋,所以就擺上網問下大家意見。

跟住真係有其他網友表示可能係嗰幾條線同 Bikini 嘅擺位唔夾,同埋啲線加返啲陰影會好啲。「風吹けば名無し」收到意見之後,即刻就改好咗幅圖。

唔知係咪佢好滿意個成品,即係就改多幾張圖俾大家睇!

但之後唔知係咪走火入魔,連 Pat Pat 都試埋,又真係 work 喎衰鬼😂!

估唔到靠三條線就已經可以做到咁衝擊嘅立體錯覺,究竟係我哋對眼易呃,定係只係細佬心邪呢⋯⋯?

資料來源:2ch

Comments

comments

About JY

一個唔識打機但又鍾意獻醜,上至天文下至地理乜都識啲,但又乜都唔熟嘅廢青ww,最緊要玩得開心、大睇得開心!

Check Also

平成的街機遊戲 鱷魚機即將消失

相信大家對於街機遊戲「鱷魚機」 …