Home / 影視 / 影碟 / 【場料】鐵盒 4K UHD 兩百有找

【場料】鐵盒 4K UHD 兩百有找

巴頓知道依家好多人都寧願用網上串流睇戲,都不太願意買實體影碟,雖然巴頓不得不承認呢個係主流趨勢,但直到今日實體影碟的聲畫效果仍然是最好。幸好發行商仍然推出鐵盒版的 Blu-ray 及 4K 影碟,且還有不少擁躉繼續支持,將鐵盒版的影碟當為珍藏品。

鐵盒版的影碟售價一向偏貴,動輒都賣三百多元左右,但近月巴頓遊逛大眾書局時,就發覺有不少 4K 鐵盒及精裝禮盒的電影均減價發售,當中以《侏羅紀公園:迷失國度》 4K 鐵盒版劈得最多,三碟版鐵盒原價三百幾,家陣 $149 就買到;雙碟鐵盒版連小冊子原價三百幾,家陣 $179 有交易。另外《蟻俠 2 :黃蜂女現身》的 4K 鐵盒版同 4K 精裝禮盒版同樣有筍價,鐵盒版正價賣三百,家陣 $179 買到,精裝禮盒版正價賣 $290 ,家陣 $199 買到,仲有好幾款膠盒版 4K UHD 都係 $130 有找買到,想買就真係要快手。

筆者:巴頓

Comments

comments

About playit

playit
關於Playit.hk 一個「玩」字當頭的影音生活網誌!Playit.hk陪大家燃燒玩の魂! 玩齊熱門數碼消費品、視聽娛樂、電子產品! 從來沒有買不起的玩具,只差你何時喚醒玩の魂!

Check Also

Captain Marvel 令 Blockbuster 變朝聖熱點 ?

在電影 Captain Mar …