Home / 吃喝玩樂 / 體驗渣男的日常《欠債要靠賭博來還》

體驗渣男的日常《欠債要靠賭博來還》

最近身邊的朋友間開始瘋狂地玩一隻叫做《欠債要靠賭博來還》的遊戲? 遊戲不單名字,就連玩法都相當瘋狂。難怪可以吸引到咁多人玩。

無啦啦一開始已經要借錢
就係咁日賭夜賭的生涯從此就展開
三個賭錢方法中筆者會揀較有多控制權的跑馬仔

遊戲一開始的時候大家已經孭住一筆借貸,大家務求要係到期日前還清所有借貸。咁大家又點賺錢呢?就是「賭錢」、「賭錢」和「賭錢」,大家唯一的途徑就係不停的賭,包括跑馬,老虎機同擦擦卡。還有最賤的方式 – 叫老婆出去打工賺錢當賭本。

不過記住只有第一名的馬先可以有錢贏
純粹靠運的老虎機筆者就唔揀啦
擦擦卡一樣無咩可能中

賭輸故然唯有再賭再借啦,但如果贏左錢就可以考慮去消費,而遊戲當中的唯一消費就係「夜店」。大家可以體驗到點樣成為一個唔理家中嬌妻而繼續花天酒地的世紀賤男!

賺到錢當然要「Happy」下啦
去夜店買野哄囡囡是常識吧?

我們發現除左賭馬之外,基乎所有的賭博方式都係很難賺到錢去還債。而當大幾經辛苦,償還第一輪借貸後,原來好戲在後頭。遊戲設定有多個結局同情節。包括「叫老婆賣身賺錢」,或者係「變成雞飯」的結局等等。到底你會落得怎樣的「下場」呢?

X 街啦!收數佬搵上門
還到第一期錢就有美滿結局
但原來遊戲仲有好多支線情節同變化,睇人 X 街最開心

Android 版手機遊戲下載連結
iOS 版手機遊戲下載連結

Comments

comments

About Ares

Ares

Check Also

接受港幣 京阪電鐵增設外幣找換機

為了迎接外國遊客,京都的京阪電鐵將會在 9 月 14 日開始增設自動外幣找換機,提供 12 種貨幣兌換日圓的服務,當中包括港元、人民幣和新台幣等。