Blog Layout

【自己做主角】個性化 KIT KAT 即影即製

下個月頭就新年,月中就情人節,大家係咪諗緊買埋去拜年同送咩俾女朋友呢?朱古力又會唔會係你其中一個選擇呢?會就啱喇,喺 1 月 17 日至 2 月 17 日就會舉行名為「情・尋朱古力」嘅大型活動,有得玩、有得影相打卡、又有啲出面搵唔到嘅朱古力賣,而家就等小編帶大家睇下個活動有啲咩啦!

Read More »

「 Marvel Studios 10 周年電影馬拉松」套票限量 250 套 即日開始登記抽籤

之前細佬已經同大家講咗 Marvel 會喺《 Captain Marvel 》上映之前,搞返個「 Marvel Studios 10 周年電影馬拉松」,同大家重溫返 18 套 MCU 嘅電影以以及喺《 Captain Marvel 》上映嘅第一日就可以即刻欣賞到,除咗為 MCU 下一階段嘅靈魂人物 Captain Marvel 做勢之外,亦都等大家可以喺《 Avengers 4 》上映之前溫返次書,免得入場嗰陣會 miss 咗某啲細節。

Read More »

Netflix 又加價啦 !

根據美國華爾街日報的報導,Netflix 將調高月費計劃的收費。其中最多用戶選用的 Ultra HD 方案,費用由於原本的 11美元 加到 13美元,加幅高達 18%,而最便宜的基本方案就調整到了 9 …

Read More »

日本 MariCar 向任天堂示威

近年深受歐美遊客歡迎的旅遊項目 MariCar。因為經營的過程中會讓遊客裝扮成「孖寶兄弟」等卡通及遊戲角色,因而觸動遊戲廠商任天堂的神經,並控告 MariCar 侵權。在2018年 9 月東京地方裁判 …

Read More »

豐洲市場金槍魚競投下層參觀廊開放 申請準備你要知

相信好多人都知道日本築地市場金槍魚競投很有特色,能夠早起的朋友都不會錯過去參觀的機會。但隨著築地市場拆卸搬到豐洲市場,參觀金槍魚競投的活動就搬到 2 樓的參觀通道去,氣氛當然沒那麼熱烈。不過由今日開始,豐洲市場的下層參觀廊經已開放,只要抽到參觀券就可以近距離觀看競投。

Read More »

用手機綁鞋帶 Nike 發表新一代 HyperAdapt

Nike 在 Twitter 上公佈了一條有關新款自動綁帶球鞋的影片,最大的賣點就是可以用手機來控制。在片中雖然沒有展示新鞋款的式樣,但見試穿者手上都拿著手機,然後對新鞋露出驚訝的表情。就可以估計到了 …

Read More »