Masonry Layout

以後再無彩蛋😭 Marvel之父 Stan Lee 逝世

被稱為 Marvel 之父、Marvel Comics 創辦人之一的 Stan Lee 於美國時間 11/12 逝世,終年 95 歲。Stan Lee 女兒沒有透露父親死因,只表示:「父親他熱愛生命及其事業,他的家人以及 fans 都很愛他,他是無可取代的。」

Read More »

小栗旬加盟《 God vs Kong 》首次參演荷里活電影

現年 35 歲嘅小栗旬一直都幾受歡迎,近年喺《銀魂》嘅破格演出可以話係將佢事業推向高峰。早排已經傳過佢有意衝出日本,估唔到咁快就可以如願以償,進軍荷里活。

Read More »

《史力加》、《無敵貓劍客》重啟在即!?

Universal Studios 今日宣布旗下夢工場嘅《史力加》同外傳故事《無敵貓劍客》將會重啟,意味住喺 2016 年宣布延期嘅《史力加 5 》同《無敵貓劍客 2 》已經胎死腹中……

Read More »

瘋狂吸我啦🤤!星之卡比造型頭枕下年 5 月推出

相信無乜人唔識咩係星之卡比,就算你唔知佢係星之卡比,你都肯定會認得呢個粉紅波波。雖然 Switch 隻卡比就…… 傷心事唔好提喇,無論隻 game 出成點都無阻大家對佢嘅熱愛,係咪?

Read More »

【勇者無懼系列】《 IT 》導演將執導《進擊の巨人》真人荷里活電影

大家仲記唔記得 2015 年嘅《進擊の巨人》,當時正值巨人最 hit 嘅時候,加上 cast 幾勁,由三浦春馬、水原希子同石原里美領銜主演,所以票房幾多。雖然錢就呃到,不過評價就一面倒負評!你又點諗到咁大個烈士喺面前,都仲有勇士夠膽去挑戰!

Read More »