Home / 影音裝置 / 【場料】YPAO 音場最佳化 Yamaha RX-V683 六折唔使
Yamaha RX-V683

【場料】YPAO 音場最佳化 Yamaha RX-V683 六折唔使

Yamaha 的中價 AV 擴音機一向在市場都好活躍,皆因廠方的 DSP 及虛擬環繞音效技術都相當成熟,即使是中價位的機種仍然有出眾的表現,就好似 RX-V683 呢款 7.2 聲道 AV 擴音機,除咗有支援 4K 的 6 入 1 出 HDMI 系統,更具備 Dolby ATMOS 及 dts:X 音效解碼,而且 YPAO ( R.S.C. )音場最佳化可自動完成喇叭的設置,就算是在低音量情況下, YPAO 音場仍能確保自然音調。就算唔玩 7.1 聲道,虛擬後方環繞音效仍能以 5.1 聲道播放 7.1 聲道音效內容。

不過,講到尾最緊要係個價夠筍,尖沙咀金馬倫里通利琴行音響部就做緊減價,原價 $5,680 ,減價後 $3,295 就買到,呢個價根本就係好多廠牌的入門級擴音機定價,所以更凸顯 RX-V683 的抵玩,雖然係 2017 年下旬的型號,但各方面配置仍相當合時。

查詢:通利琴行音響部( 2723 9932 )
筆者:巴頓

Comments

comments

About playit

playit
關於Playit.hk 一個「玩」字當頭的影音生活網誌!Playit.hk陪大家燃燒玩の魂! 玩齊熱門數碼消費品、視聽娛樂、電子產品! 從來沒有買不起的玩具,只差你何時喚醒玩の魂!

Check Also

【場料】 Pioneer XDP-02U 千五有找

Pioneer 的 DAP XDP-02U 對應最高 32-bit/192kHz WAV 、 FLAC 及 ALAC ,有齊 3.5mm 非平衡和 2.5mm 平衡耳機插頭,講功能同用料都真係唔錯。而家就有舖頭做緊清貨。